Hier bevinden zich leuke tips in de omgeving.

 

Sanetsch gletsjer: De sanetschpas komt door kleine plaatsjes die samen tot de gemeente Saviese behoren. De weg daalt na het gehucht Chandolin af naar het diepe dal van de rivier La Morge. Op de Pont du Diable (duivelsbrug) is de kloof zo smal en grillig dat de bodem niet te zien is.

 

Nadat de weg twee keer van oever verwisseld heeft gaat de weg met haarspeldbochten omhoog over de bergweiden. Op een bepaald moment zit er een onverlichte en slecht geasfalteerde tunnel in de route. Vanwege de gladheid en onoverzichtelijke bocht is het hier erg uitkijken voor tegenliggers. Nu moeten er nog driehonderd hoogtemeters gewonnen voor de top die 3,5 kilometer verderop ligt.

 

Het uitzicht vanaf de pashoogte is weergaloos. De Walliser Alpen in het zuiden trekken de meeste aandacht. In het westen ligt de mooie Tsanfleurongletscher. Het omringende landschap wordt gevormd door de door de gletsjer gladgestreken rotsen. Vanaf de pashoogte loopt een wandelroute naar Derborence. De weg loopt nog enkele kilometers verder. Het eind punt is de berghut bij het stuwmeer Lac du Senin dat op 2034 meter ligt. Vandaar loopt een wandelpad via de Sanetschfall naar Gsteig in het Saane dal.

 

In Gsteig kunt u met de bus, binnen 15 minuten naar Gstaad.

Volg ons online

Display Menu