Activiteiten/zomer

 

In de zomer kunt u hier vele wandelingen maken waarbij u van een prachtig uitzicht kunt genieten. De wandelwegen langs de bisse zijn goed begaanbaar en geschikt voor iedereen!

 

Savièse, gelegen op een prachtige, zonovergoten plateau hoog boven de stad Sion, de dorpen van Savièse vormen een van de belangrijkste wijngebieden van het kanton Wallis. Met uitzicht op de Rhône-vallei en wordt gedomineerd door de Sanetschpas , Savièse heeft een veelheid aan attracties te wachten om ontdekt te worden, zowel in de zomer als in de winter.

 

Zijn zonnige wijngaarden en dorpen zijn doorkruist door tal van bisses en wandelpaden, waarop natuurlijke schatten kan worden verkend, zoals de weilanden op de helling van de Sanetsch, de topografie van glacier de Zanfleuron of de Torrent-Neuf bisse met zijn indrukwekkende hangbruggen.

 

Cultuur is hier altijd aanwezig dankzij de lokale tradities en de rijke collectie kunstwerken achtergelaten de de schilders van de School van Savièse, Raphaël Ritz en Albert Chavaz.

 

De frisse berglucht, rust en de harmonie van de natuur zorgen voor een heerlijk welzijn.

 

Van de 51 Zwitserse bergen die hoger zijn dan vierduizend meter liggen er 47 in Wallis! Je ziet ze overal, majestueus prijken, bijna wakend over de dalen, die veel moois te bieden hebben.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat de rust van gletsjers, de frisse lucht en de kruidige geur van de bergbossen, het lichaam reinigt en sterkt, zodat het al snel een natuurlijk ritme vindt en fit en sterker wordt. Temidden van de oerkracht van de bergen doet u energie op, zoals nergens anders. Ervaar de kracht van grandioze sneeuwpieken boven zongerijpte wijngaarden van het Rhonedal, de heerlijke Zwitserse wijnen komen nauwelijks over de grens.

 

Verdere mogelijkheden zoals bijv. mountainbiken, nordick walking, tennis, kletteren, alpin-golf, raften, paragliden,

het bezoeken van een bergkloof en een rodelbaan worden in het dal aangeboden.

 

Kortom, het hele jaar door, biedt het dal alle ingrediënten voor een geweldige vakantie!

 

 

Volg ons online

Display Menu