Chalet Ursa Minor

our journey in photos

Notes from around the chalet

raften

join the trip of a lifetime

Traveling in cars

In Chalet Ursa Minor bent u het hele jaar hartelijk welkom voor een onvergetelijke vakantie in de bergwereld. Lente, zomer, herfst en winter: ieder seizoen heeft zijn eigen gezicht. We verheugen ons om u te mogen begroeten!

wijn

De wijngaarden van Ayent, Gimisuat en Sion, zijn goed te bereiken. Via een voetpad is de oude route te volgen.Die een onovertroffen uitzicht over de Rhone-vallei biedt. Tijdens deze wandeling zijn er diverse proeverijen om de Walllis-wijn te ontdekken.

wijn museum

De musea vertellen de jarenlange geschiedenis van de wijn met hun traditie en passie.

sion

De hoofdstad van Wallis staat bekend om zijn historische gebouwen, kunst en cultuur. Shoppen in Sion of voor een bezichtiging op eigen gelegenheid is het gemakkelijk om het toeristische vervoermiddel, le petit Sedunois te gebruiken, die ook de heuvel Valeria ontsluit. Het straattreintje rijdt alleen in de zomermaanden.

milaan

Twee uur reizen met de trein naar Milaan. Deze stad is het mekka voor mode en design. De stad lijkt wel één grote catwalk. Maar er is meer te zien en te beleven dan mode. Geniet van de prachtige kerken, treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci.

where we ate

Het restaurant Des Chasseurs op 2 minuten loop afstand van Chalet Ursa Minor

The magic of hiking

St.-Luc geniet bekendheid vanwege de bijzondere aandacht die men er heeft voor het heelal. Op Tignousa (2180 m) is een observatorium gevestigd, waar het publiek overdag terecht kan voor waarnemingen van de zon. Tignousa bereikt men gemakkelijk met een funiculaire, die de 500 meter hoogteverschil in enkele minuten overbrugt. 's Avonds en 's nachts zijn er geregeld ook toegankelijke waarnemingen. De planetenweg begint bij het observatorium op Tignousa (2180 m) boven St.-Luc, te bereiken met de funiculaire. De planetenweg loopt tot voorbij het hotel Weisshorn, waarbij iedere afgelegde meter staat voor een miljoen kilometer in het heelal. Op weg vanaf de zon (het startpunt) komt men dan de verschillende planeten tegen van ons zonnestelsel. Met het bij de VVV in St.-Luc gratis verkrijgbare boekje komt men dan zo al wandelend van alles te weten over het zonnestelsel. Het is een leuke tocht voor het hele gezin; loopt men de wandeling heen en terug met een picknick onderweg dan is men al snel een klein dagje zoet. De wandeling kent nauwelijks steile stukken. Het bergstation van de funiculair is niet altijd bediend.

ideen & inspiratie

Montreux; bekend om haar filmfestival. Het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken
Via Sanetsch naar het mondaine Gstaad waar filmsterren en leden van koningshuizen komen.
Brig; de patriciërshuizen. Met het Stockalper herbergt Brig de barokke paleisbouwwerken van Zwitserland.
Aletsch gletsjer met prachtige uitzichten en hiking routes. Een echte aanbeveling voor jong en oud.
Chamonix, Mont Blanc.Het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken.

Fotoboek

alpine leven hiking

alpine leven zomer

alpine leven winter

alpine leven relax

chalet ursa minor